Smart IR

Infrarood verwarmen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is infraroodverwarming een uitstekende optie als hoofdverwarming. Infrarood vloerverwarming straalt een aangename en gelijkmatige warmte uit zonder luchtstromen.

Infrarood versus vloerverwarming op CV ketel

Het belangrijkste voordeel van infrarood vloerverwarming versus vloerverwarming op CV ketel is dat in het geval van CV de temperatuur nauwelijks te regelen is. Het water wordt namelijk altijd met dezelfde temperatuur, zo’n 40 tot 45 graden Celsius, de vloer ingepompt.

Buiten het zogenaamde ‘stookseizoen’, als het buiten niet zo koud is, wordt de vloer onnodig verwarmd. Bovendien kost het continu rondpompen van warm water behoorlijk wat energie. Met infrarood vloerverwarming kun je de temperatuur heel gemakkelijk en nauwkeurig regelen naar wens. Bovendien is infrarood verwarming beter voor de gezondheid omdat er geen luchtstromen ontstaan.

Toepassingen infrarood vloerverwarming

We maken gebruik van infrarood matten, die uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming. Onze matten kunnen onder allerlei verschillende soorten vloerbedekking worden toegepast: tegels, laminaat, tapijt met een onderlaag van jute, parket, vinyl, PVC, kurk, linoleum, (natuur-) steen, gietvloer, (sier-)  grintvloer en graniet. Voor een optimaal resultaat adviseren we om ongeveer 80% van het te verwarmen vloeroppervlak met infrarood matten van Smart IR te bedekken.

Vloersensor infrarood vloerverwarming

De matten zijn voorzien van ultradunne metalen verwarmingslinten. Door deze opbouw kan de infrarood mat een gelijkmatig verdeelde warmte leveren. De opwarmtijd is zeer kort. Dankzij een vloersensor op de thermostaat wordt je vloer nooit warmer dan de toegestane maximale temperatuur. Infrarood vloerverwarming is dus volledig veilig voor je vloer. Wel is het raadzaam om een isolerende ondervloer te leggen om de infraroodstraling naar boven te dwingen. Zo wordt onnodig warmteverlies voorkomen.

Offerte aanvragen

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top