Smart IR

Hoe werkt infrarood

Infraroodpanelen bestaan al 20 jaar en de techniek is inmiddels sterk verbeterd. De panelen gaan lang mee en ervaren bijna geen slijtage omdat er geen bewegende onderdelen in zitten. Maar hoe werkt infrarood eigenlijk?

Infrarood werkt als de zon

Infraroodtechniek is gebaseerd op het principe van onze meest natuurlijke warmtebron: de zon. De zon verwarmt de aarde namelijk door infraroodstraling. Anders dan veel mensen denken verwarmen de infraroodstralen van de zon niet de lucht maar de objecten die de straling ontvangen. Je merkt dit principe het beste op een warme nazomerdag: je gezicht en kleren worden warm in de zon, maar de lucht voelt koud. Infraroodverwarmingssystemen doen precies hetzelfde. De stralingen die van de infraroodpanelen afkomen verwarmen niet de lucht, maar mens, dier en objecten die de warmte vervolgens weer afstaan aan de lucht.

Infrarood niet schadelijk

Hoewel infrarood veel overeenkomsten bevatten met de zon, is infrarood niet schadelijk. Infraroodgolven bevatten namelijk geen schadelijke ultraviolet stralen die in zonlicht wél voorkomen. NASA en andere organisaties gebruiken al jaren infraroodtechnologie. Daarnaast heeft infraroodtechnologie een ware revolutie teweeg gebracht in de gezondheids- en schoonheidssector over de hele wereld.

Offerte aanvragen

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top