Smart IR

Installatie van infrarood

Ketels en radiatoren die we gewend zijn nemen onnodig veel ruimte in en doen vaak afbreuk aan een prettige inrichting. Infraroodsystemen daarentegen worden meestal onzichtbaar verwerkt achter een plafond, wand of vloer, of we monteren de infraroodpanelen er op. De panelen zijn slank, recht en springen niet in het oog.

Voor elke situatie een infrarood oplossing

De infraroodpanelen zijn eenvoudig te installeren, vrij van onderhoud en de warmte wordt aangenaam gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld. We kunnen infraroodpanelen in tal van verschillende situaties toepassen: in het gehele huis, alleen als badkamer- of vloerverwarming maar ook in retail: denk daarbij bijvoorbeeld aan bloemisten of supermarkten.

Wat heb je nodig voor infraroodverwarming?

Infraroodpanelen zijn eenvoudig te monteren: het enige wat je nodig hebt is een elektriciteitsaansluiting. Het is van een afstand moeilijk in te schatten hoeveel infraroodpanelen je ruimte nodig heeft. Naast het bepalen van de oppervlakte van de ruimte heb je ook te maken met invloed van ramen en isolatie. Dit kan verschil maken in het advies over het aantal te plaatsen panelen. Wij komen graag vrijblijvend langs voor een inventarisatie.

Bevestiging plafond of wand

In principe kun je infraroodpanelen voor algemene verwarming aan of in het plafond of in of aan een wand bevestigen. Wij adviseren altijd om de infraroodpanelen aan het plafond te bevestigen voor het optimale resultaat: de straling bereikt eenvoudigweg meer objecten dan wanneer deze verticaal bevestigd worden. Toch is het rendement ook bij bevestiging aan de wand nog altijd hoger dan bij traditionele centrale verwarming.

Infraroodpanelen aanpassen aan je inrichting

Een bijkomend voordeel van de vlakke infraroodpanelen is dat je een eigen coating kunt kiezen. Dit kan bijvoorbeeld dezelfde kleur als het plafond of de wand zijn, maar je kunt ook een decoratieve coating kiezen. Hierbij laat je dan dmv lasertechniek een foto of afbeelding op de infraroodpanelen drukken waardoor het onderdeel wordt van de inrichting van je huis/kamer.

Offerte aanvragen

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top