Smart IR

Kosten infrarood panelen

De kosten van het plaatsen en het benodigde vermogen van infrarood panelen verschillen per situatie. Factoren waar we rekening mee moeten houden is het oppervlak dat verwarmd moet worden, wat voor ruimte het is (bijvoorbeeld een woonkamer of badkamer) en of de woning of het gebouw goed geïsoleerd is.

Vanwege de individuele situaties kunnen we hier geen exacte prijzen geven voor de kosten van infrarood verwarming in uw woning of pand. Wel kunnen we alvast op een rijtje zetten hoe infrarood verwarming sowieso meer kostenbesparend is dan een traditioneel verwarmingssysteem.

  • Infrarood panelen werken op elektriciteit en kunnen gewoon aangesloten worden op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Hierdoor zijn er geen hoge installatiekosten zoals bij het installeren van een CV installatie.
  • Traditionele verwarmingssystemen werken voornamelijk op gas: een steeds schaarser en duurder wordende brandstof. Infrarood werkt op elektriciteit, wat juist steeds duurzamer wordt opgewekt.
  • Infraroodverwarming van Smart IR is nog meer energiebesparend: een normaal infraroodpaneel verbruikt ongeveer 0,3 kWh per paneel, wij gebruiken technieken waardoor er slechts 0,15 kWh per paneel verbruikt wordt.
  • Met de toepassing van een modulaire thermostaat kan een nog grotere energiebesparing behaald worden.
  • De infraroodpanelen stemmen de warmteafgifte af op de behoefte; er wordt niet onnodig verwarmd of gekoeld.
  • Infrarood panelen hebben geen bewegende onderdelen en slijten bijna niet. Je komt na installatie niet voor financiële verrassingen te staan: er hoeft geen onderhoud plaats te vinden.
Offerte aanvragen

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top