Smart IR

Waarom infrarood

Infrarood is dé verwarming van de toekomst: de infraroodpanelen werken op elektriciteit, het scheelt aanzienlijk in ‘stookkosten’ en het is bovendien beter voor de gezondheid.

Waarom infrarood van SmartIR?

Een normaal infraroodpaneel slaat net als bij een normale gasverwarming aan per graad celsius. Je hebt de temperatuur bijvoorbeeld ingesteld op 20 graden celsius. Op het moment dat de temperatuur onder de 20 graden zakt, zelfs als de temperatuur op 19,8 graden celsius gemeten wordt, ‘slaat’ de gasverwarming op volle kracht aan om de temperatuur weer op 20 graden celsius terug te krijgen. Bij het infraroodsysteem van SmartIR zullen in het geval van 19,8 graden celsius de panelen niet op 100% verwarmen, maar veel minder omdat volle kracht simpelweg niet nodig is. Infraroodpanelen van SmartIR kunnen bijvoorbeeld ook op 10% verwarmen.

Duurzaam en goedkoop

Traditionele verwarmingssystemen werken voornamelijk op gas. Zoals alle fossiele brandstoffen wordt ook gas steeds schaarser en duurder. Er wordt gekeken naar nieuwe en duurzamere manieren van energieopwekking, waaronder zonne-energie en windenergie. Infraroodverwarming werkt puur op elektriciteit. Hierdoor is het nu en, naar we kunnen aannemen, in de toekomst goedkoper om je huis met elektriciteit te verwarmen.

Een bijkomend voordeel is dat er met infraroodstraling geen luchtverplaatsing nodig is voor warmteoverdracht, hierdoor is het makkelijker om de temperatuur in een kamer constant te houden en kun je de temperatuur wel 2 of 3 graden celsius lager instellen dan je met een radiator gewend bent.

Daarnaast is infraroodverwarming van SmartIR energiebesparend: een normaal infraroodpaneel verbruikt ongeveer 600 watt per paneel, SmartIR heeft toegepaste technieken waardoor er slechts 75 watt per paneel verbruikt wordt.

Beheer op afstand

Met infraroodpanelen van SmartIR kun je de temperaturen in verschillende ruimtes van een afstand regelen. Dit is vooral handig voor bijvoorbeeld kantoren en de retail maar ook in huis kan het fijn zijn als je via het centrale systeem de zolder alvast kunt verwarmen zonder naar boven te lopen.

Gezondheid

Naast de financiële voordelen en gebruikersvriendelijkheid is infraroodverwarming bovendien beter voor de gezondheid. Bij een traditionele verwarming met radiatoren kunnen er temperatuurverschillen van wel 5 tot 10 graden voorkomen: warme lucht stijgt op, waardoor koude lucht wordt aangezogen. Dit veroorzaakt een luchtstroom die stofdeeltjes met zich meeneemt. Door de luchtstroom en het stromende water in de radiatoren zal het stof zich snel verspreiden. Dit kan voornamelijk hinderlijk zijn voor (een groeiende groep) mensen met een stofallergie. Convectie zorgt daarnaast ook nog voor vochtigheid en daardoor kan er schimmelvorming ontstaan op de muren en plafonds.

Nog meer voordelen?

Je hebt geen lelijke buizen en radiatoren meer in je huis. Er is geen onderhoud meer nodig en bovendien geen gevaar voor brand, gaslekken en CO2 vergiftiging. Infrarood is bovendien geluid- en reukloos.

Meer informatie

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top