Smart IR

Investeringsaftrek

Naast de financiële voordelen van infrarood verwarming voor je bedrijf op de energierekening zijn er nóg meer voordelen aan infrarood verwarming op kantoor: indien je gebruik maakt van infrarood verwarming in je bedrijf kun je in aanmerking komen voor verschillende subsidieregelingen en aftrekposten. Dit kan oplopen van 35% tot maar liefst 88%.

Er zijn twee verschillende aftrekposten: de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Energie Investeringsaftrek (EIA)

De Energie Investeringsaftrek is voor ondernemers die investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie toepassen in hun onderneming. Hiermee behaal je een dubbele winsituatie: met infrarood verwarming bespaar je dan niet alleen op energiekosten maar betaal je ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Natuurlijk moet je bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen: je bent in Nederland belastingplichtig voor inkomsten- of vennootschapsbelasting en je bezit een eigen onderneming.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Om in aanmerking te komen voor de KIA moet je tussen de € 2.301,- en € 306.931,- investeren in bedrijfsmiddelen voor je onderneming. Deze middelen moeten natuurlijk wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Check op de website van de belastingdienst of je onderneming en de bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor de KIA.

Via de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kun je 28% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van de onderneming. Voor investeringen vanaf € 54.000,- gelden andere percentages. Klik hier  voor meer informatie.

Als je onderneming deel uitmaakt van een samenwerkingsverband zoals een vennootschap onder firma of een maatschap wordt de aftrek anders berekend. In dat geval wordt gekeken naar de totale investering van het samenwerkingsverband en niet naar de investering van elke onderneming afzonderlijk.

De EIA subsidie en de KIA subsidie kunnen beide toegepast worden voor dezelfde investering.

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top