Smart IR

Badkamer verwarming

Enkele van de vele voordelen van infraroodfolie zijn dat het op elektriciteit werkt, weinig weegt, heel dun is én eenvoudig te installeren is. Dit betekent dat het op veel plaatsen en manieren toe te passen is. Wil je bijvoorbeeld alleen badkamer- of vloerverwarming? Dat is gemakkelijk te installeren en zal al gauw in de kosten schelen. De folie kan aangebracht worden onder de zandcementdekvloer óf onder de egalisatielaag. Vervolgens worden hier de vloertegels aangebracht.

Infrarood: een aangename manier van verwarmen

Je zult merken dat infrarood verwarming in de badkamer een aangenamere manier van verwarmen is dan traditionele verwarming: infrarood verwarmt de objecten in plaats van de lucht waardoor er geen luchtcirculatie aanwezig is die het lichaam doet afkoelen na het douchen.

Infraroodpanelen zijn voor badkamer verwarming leverbaar in spiegel- en plafondpanelen. Als de infraroodpanelen in of tegen het plafond worden geïnstalleerd wordt de straling rechtstreeks op de vloer geprojecteerd waardoor de vloer direct wordt verwarmd. Als je de panelen in spiegelvorm plaatst, zal de spiegel niet beslaan en zal men evengoed de aangename straling ervaren.

Goed voor de gezondheid

Infrarood verwarming werkt volgens het principe van de zon: niet de lucht, maar de objecten worden verwarmd. De objecten absorberen de straling en geven de warmte af aan de ruimte. Omdat de objecten warmer zijn dan de lucht zal het vocht in de kamer minder condenseren op deze objecten. Zeker in een vochtige ruimte als een badkamer vermindert dit de kans op schimmelvorming en dat is beter voor de gezondheid.

Naast verminderde condensvorming wordt de badkamer met infrarood verwarming direct verwarmd. Je hoeft dus niet meer lang van tevoren de badkamer voor te verwarmen en warm te ‘stoken’. De infraroodfolie of –panelen hebben een zeer snelle opwarmtijd.

Infraroodpanelen aanpassen aan het design badkamer

Behalve dat infraroodpanelen minder condens veroorzaken, de ruimte sneller verwarmen en kostenbesparend zijn omdat ze op elektriciteit werken, is een extra voordeel dat de panelen in plafond of spiegel geïnstalleerd worden en er daarom geen ruimte meer wordt ingenomen door radiatoren. Door de verschillende installatiemanieren kan de verwarming aansluiten op het design van je badkamer.

Offerte aanvragen

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top