Smart IR

infrarood in huis

Infraroodverwarming is een duurzame en gezonde verwarmingstechniek die ook nog eens weinig inbreuk heeft op je huis. We hoeven namelijk geen buizen of leidingen aan te leggen: als je een elektriciteitsnetwerk hebt kunnen wij infraroodverwarming installeren.

Hoe wordt infrarood geïnstalleerd in huis?

Je kunt de infraroodverwarming van Smart IR gemakkelijk installeren in je huis. We kunnen de infraroodpanelen heel plaatselijk installeren, zoals bijvoorbeeld op een zolder waar geen andere verwarmingsmogelijkheid is, maar ook het hele huis voorzien van infraroodverwarming.

Over het algemeen bevestigen we onze infraroodpanelen in het plafond van de te verwarmen ruimte. Als dit niet kan monteren wij ze op de wanden. In het geval van bevestiging op de wanden is er meer vermogen nodig om dezelfde resultaten te behalen als bij plafondmontage, maar zelfs dan is het nog altijd rendabeler dan traditionele verwarming.

Badkamer verwarming of vloerverwarming

Je kunt er ook voor kiezen om alleen infraroodverwarming te installeren in de badkamer, of als vloerverwarming. Dit kan ook een goede ‘instapmogelijkheid’ zijn om infraroodverwarming te leren kennen. Je begint met een badkamer- of vloerverwarming van infrarood en je stapt daarna langzaam over op het hele huis.

Temperatuur regelen op afstand

Het fijne van ons infraroodsysteem is dat je met ons systeem de warmte op afstand kunt regelen. Zo kun je bijvoorbeeld alvast de verwarming op zolder aan doen zonder in de kou naar zolder te hoeven lopen om radiatoren open te draaien. Ook kun je bijvoorbeeld in de winter bij het verlaten van je werk de verwarming thuis alvast aanzetten via de app. Het is niet van cruciaal belang dat je lang van tevoren de infraroodpanelen aanzet: met infraroodstraling wordt energie direct omgezet in warmte dus zul je direct na het aanzetten al temperatuurverschil voelen.

Offerte aanvragen

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top