Smart IR

Plafondverwarming

Er wordt tegenwoordig steeds meer gekeken naar nieuwe en duurzamere manieren van energieopwekking, waaronder zonne-energie en windenergie. Infrarood verwarming werkt puur op elektriciteit. De panelen kunnen het beste in het plafond geïnstalleerd worden voor optimale warmte met zo min mogelijk verbruik.

Installatie infraroodpanelen aan plafond

De infraroodpanelen zijn eenvoudig te installeren, vrij van onderhoud en de warmte wordt aangenaam gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld.

We kunnen de panelen aan het plafond bevestigen maar je kunt er ook voor kiezen om een systeemplafond te laten plaatsen en dan kunnen we de infraroodpanelen op de plafondplaten monteren zodat de infraroodpanelen onzichtbaar zijn weggewerkt.

We adviseren altijd om de infraroodpanelen aan het plafond te bevestigen voor het optimale resultaat: de straling bereikt eenvoudigweg meer objecten dan wanneer deze verticaal bevestigd worden.

Indien we niet op of in het plafond kunnen monteren dan bevestigen wij de panelen aan een wand. In het geval van bevestiging op de wanden is er meer vermogen nodig om dezelfde resultaten te behalen als bij plafondmontage, maar zelfs dan is het nog altijd rendabeler dan traditionele verwarming.

Onzichtbare of decoratieve plafond panelen

Een van de voordelen van infraroodverwarming is dat je geen zichtbare radiatoren meer in je ruimte nodig hebt. Infraroodpanelen kunnen weggewerkt worden in het plafond zodat je ze niet meer ziet. Mocht alleen montage aan het plafond mogelijk zijn hebben we gelukkig ook slimme manieren om de panelen alsnog onderdeel van de inrichting te maken: je kunt een eigen coating kiezen. Zo kun je de infraroodpanelen dezelfde kleur geven als het plafond of de wand maar je kunt ook een decoratieve coating kiezen. Hierbij laat je dan dmv lasertechniek een foto of afbeelding op de infraroodpanelen drukken waardoor het onderdeel wordt van de inrichting van je huis/kamer.

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top