Smart IR

Retail

Of het nu om een bestaand pand gaat of een nieuw pand, in de retail is infraroodverwarming dé oplossing. Zo kun je heel plaatselijk verwarmen, heb je geen last van hoge kosten vanwege de “open winkeldeur”, en kun je bij het inrichten van een nieuw pand het aanleggen van een gasaansluiting volledig overslaan. Daarbij is de opwarmtijd zeer minimaal tov vloerverwarming.

Infrarood zeer geschikt voor moeilijk te verwarmen ruimtes

Een veelvoorkomend probleem bij het verwarmen van bedrijfspanden is dat de ruimtes die verwarmd moeten worden vaak groot en hoog zijn. Met infraroodpanelen kun je (plaatselijk) een aangename temperatuur regelen. In een winkel is het bijvoorbeeld fijn om een aangename temperatuur bij de toonbank te hebben, maar is het niet nodig om bij het koelvak dezelfde temperatuur te hanteren.

Geen gasaansluiting meer nodig

Voor een zakelijk pand is een gasaansluiting duur. Als je kiest voor infraroodpanelen om je pand te verwarmen, scheelt het niet alleen in stookkosten, maar ook in aansluitkosten. Een gasaansluiting is namelijk niet meer nodig. Daarnaast verbruikt een gemiddeld infraroodpaneel 600 watt per paneel; infraroodpanelen van SmartIR verbruiken slechts 75 watt per plafondpaneel. Het kan in dit geval nodig zijn om in grote ruimtes 2 extra panelen op te hangen om dezelfde warmte te creëren, toch blijft het verschil in verbruik aanzienlijk.

Recente projecten

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Avanti Vastgoed Amsterdam B.V.

Smart IR is een samenwerking aangegaan met Avanti Vastgoed Amsterdam B.V. Avanti heeft gebouwen ingericht en Smart IR heeft op een van hun locaties in Heerhugowaard de infrarood verwarmingselementen geïnstalleerd. Na twee maanden zijn de verbluffende resultaten al te merken: het verwarmt zeer goed en er is aanzienlijk minder verbruik in stroom. Deze locatie wordt gebruikt als showmodel voor Smart IR.

Wilt u besparen met infrarood?

Offerte aanvragen
Top